fbpx
Webiste development

CODERING IS KINDERSPEL

CODERING IS KINDERSPEL 1920 1080 DJM digital

De Web Developer is de persoon die het technische gedeelte van een website voor zijn rekening neemt. De Mobile App Developer is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de apps die op onze smartphones (IOS of Android) te vinden zijn.
Deze beroepen worden met veel passie uitgevoerd. Maar ze zijn ook zeer veeleisend en vereisen veel reflectie bij de werkgewoontes die men zou kunnen hebben, omdat de technologieën voortdurend en snel evolueren.

Veel mensen stellen zich voor dat een developer een nerd is die 10 uur per dag aan zijn computer gekluisterd is, waarbij zijn ogen aan het scherm gekluisterd zijn en eindeloze regels code ontcijferen. Maar het is veel meer dan dat…

Om het vak populairder en toegankelijker te maken, hebben verschillende bedrijven interactieve en intuïtieve spelletjes ontwikkeld die toegankelijk zijn voor de jongsten.

DRIE VOORBEELDEN VAN SPELLETJES

Het merk Apple heeft een eigen spel ontwikkeld om de code achter IOS-applicaties te leren: Swift. Door bijvoorbeeld puzzels op te lossen, ontdekt men de fundamentele concepten van Swift.

App store

CodeSpark heeft een aantrekkelijk en kleurrijk “Kids coding” spel ontwikkeld dat helpt om de belangrijkste begrippen van de webtaal te begrijpen. Er is geen tekst, alles staat in het teken van animatie. Spelers kunnen hun creatie (videogame of interactief verhaal) indienen. Hierna wordt hun creatie getest en becommentarieerd door professionals.

App store & Google play

Scratch Foundation heeft ook een applicatie beschikbaar gesteld aan het grote publiek die de computertaal populariseert. Door het samenbrengen van verschillende programmeerblokken kunnen spelers hun virtuele karakters aanpassen. Ze kunnen ze laten bewegen, zingen of dansen.

App store & Google play 

Deze mobiele toepassingen zijn aangepast aan de cognitieve functies van kinderen. Ze laten jonge enthousiastelingen toe om al een voet aan de grond te krijgen bij deze knelpuntberoepen.

Wie weet ontwikkelt uw kind over een paar jaar wel een passie voor deze technologieën en stuurt hij zijn CV naar DJM Digital…